Постинг
11.08.2013 21:50 -
Тази година гроздето е пркрасно!
Автор: nrd
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7115 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 11.08.2013 21:52
Прочетен: 7115 Коментари: 6 Гласове:
10
Последна промяна: 11.08.2013 21:52
Тази събота пак си бяхме на село и видяхме,че два от сортовете грозде -Рубин и Тракийски мискет са станали за бране-осите бяха започнали да си "пият".
Учудващо беше за мен,защото никога досега не са узрявали толкова рано и общата им захарност беше19.Грозда на снимката тежи 2кг и е Рубин. От две лози приготвихме 65л. готов материал за вино.
След 21 дни ще Ви съобщя резултата.
Следващите сортове са Сира,Мерло и Памид,но те ще изчакат поне две седмици.
Желая настроение и късмет през идващата седмица
Учудващо беше за мен,защото никога досега не са узрявали толкова рано и общата им захарност беше19.Грозда на снимката тежи 2кг и е Рубин. От две лози приготвихме 65л. готов материал за вино.
След 21 дни ще Ви съобщя резултата.
Следващите сортове са Сира,Мерло и Памид,но те ще изчакат поне две седмици.
Желая настроение и късмет през идващата седмица
Ако бяхте изчакали, осите щяха да му видят сметката...
цитирайОт 1 август започнах нова работа,която ми отнема повече време и използвам само по един ден на седмицата за село.и ако бях изчакал нямаше да остане нищо.
цитирайИзглежда прекрасно, браво за добрата реколта, ако имаше начин да се прати малко през компютъра...ех....
цитирай
4.
hloris -
Прекрасна е реколтата тази година,а и ти си рекордьор с този грамаден грозд:)
11.08.2013 23:49
11.08.2013 23:49
А пък на мен един див отел му стана нещо,маноса се,но виж ранният болгар вече започна да зрее,и са се скършили асмите от плод.
Личи ти,че си лозар с опит,аз от две години се занимавам по неволя с това,но вече задобрявам,така да се каже...
Ако пуснеш и технологията за приготвяне на самото вино,то просто ще бъде сууупер:)
Поздрави!
цитирайЛичи ти,че си лозар с опит,аз от две години се занимавам по неволя с това,но вече задобрявам,така да се каже...
Ако пуснеш и технологията за приготвяне на самото вино,то просто ще бъде сууупер:)
Поздрави!
Ще чакаме и наздравицата :)
цитирайВ момента и аз си хапвам видинско горзде от асмата, бяло, румънски сорт. Приказка. Усмивки!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 241